Rejseprojekt

Højskole i 4-5 måneder - Næste start august 2016
- Mød andre unge der drømmer om at rejse
- Skræddersy dit rejseprojekt med hjælp og sparring
- Bliv godt klædt på til frivilligt arbejde

Rejs ud som frivillig i 2-6 måneder for under 20.000 kr.
- Rejs alene eller flere sammen
- Frivilligt arbejde på fx børnehjem, klinik, gadebørnsprojekt
- Asien, Afrika, Sydamerika, Europa
- Brug dig selv og gør en forskel 

Rejseprojekt

Forbered drømmerejsen på højskole

Drømmer du om at rejse og opleve verden som frivillig?
Med linjefaget Rejseprojekt kommer du på eventyr, der udvikler dig som menneske og beriger dit liv, samtidig med at du gør enestående forskel for en verden, der har brug for din hjælp.

Eventyret starter med 4-5 måneders grundig forberedelse på Rønde Højskole. Efter højskoleopholdet er du 100% klar til at drage afsted. Nervøs, spændt og klar.

Din drøm, din rejse, din oplevelse

På linjefaget skræddersyr du din egen rejse. Uanset om du vil rejse med en makker, i en mindre gruppe eller alene, så hjælper vi dig på vej gennem overvejelserne, junglen af muligheder og alt det praktiske. Det væsentlige er at rammerne for din rejse bliver, som du vil have dem, hvad enten det gælder destination, varighed, pris og tryghed.

Du bestemmer indholdet - vi bidrager med viden, erfaring, netværk og sparring mens rejsen planlægges.

Læs mere om

Tidligere elevers oplevelser på med Rejseprojektet

Flere links

Se kalenderen for næste besøg
Få brochuren om Rejseprojektet tilsendt

 

Godt klædt på til drømmerejsen

Rejseprojektet er en del af et 4-5 måneder langt højskoleophold, hvor du følger fagene international politik, kulturkonflikthåndtering, religion og praktisk rejseforberedelse.

Fagene er alle med til at gøre dig rejseklar.

Praktisk rejseforberedelse

I timerne med praktisk rejseforberedelse tager vi udgangspunkt i dine forestillinger om at rejse som frivillig; hvilke evner du har, og hvad du vil og hvad tør du. Herefter finder du et sted at rejse hen og evt. en eller flere rejsekammerater. Dernæst skal det praktiske på plads som f.eks. flybilletter, forsikring, pakkeliste m.m. Du kan evt. også bruge tid på fundraising.

Undervejs vil vi vende de spørgsmål, der dukker op. Det kan være konkrete spørgsmål som ”Skal jeg have arbejdsvisum, eller kan jeg nøjes med turistvisum” eller ”Er der noget, der bekymret dig? Glæder du dig?"

Mere højskole

Sammen med rejseprojektet kan du vælge at følge en række andre linjer og fag. F.eks. er det en god ide at supplere rejseprojektet med en af linjerne Pædagogik og Psykologi, Sygepleje og Medicin eller Journalistik. Og er du vild med at bruge kroppen kan du også få masser af Adventure og Idræt.

Flere links

Se kalenderen for næste besøg
Få brochuren om Rejseprojektet tilsendt

 

 

Bliv frivillig i den 3. verden

Rønde Højskole har kontakter forskellige steder i verden. Vær f.eks. med til at hjælpe gadebørn i Indien, spædbørn i Afrika, handikappede i Nepal eller unge mødre i Ecuador. Hjælp med at undervise i engelsk i Peru, bliv en del af personalet på et børnhjem, en handicapskole, en landsbyskole et hjem for gadebørn i Guartemala, Bolivia, Kirgistan, Thailand eller Tanzania. Mulighederne er mange. 
Læs om tidligere elevers oplevelser med Rejseprojektet

Bliv frivillig i Europa - uden det koster dig noget!

Du kan også vælge at udføre frivilligt arbejde i et af de europæiske lande. Du bliver tilknyttet de europæiske volontørprogram  European Vonontary Service (EVS). Her kan du gøre en indsats i en miljø organisation, arbejde med handicappede, hjælpe hjerneskadede med genoptræning, arbejde som træner i en idrætsklub eller deltage i kunstprojekter.  Der er mange gode projekter at vælge imellem. Fordi det er et eu-støttet projekt får du dine udgifter til ud- og hjemrejse samt de nødvendige transportudgifter i værtslandet betalt. Ligesom du får kost og logi, ansvars- og sygeforsikring og lommepenge.

Flere links

Se kalenderen for næste besøg
Få brochuren om Rejseprojektet tilsendt

 

 

Hvad koster rejseprojektet?

Hvor meget koster det at deltage i rejseprojektet på Rønde Højskole, kan være et vigtigt/centralt spørgsmål.

Mens du er på højskolen, betaler du den almindelige pris for højskole. Læs mere

Prisen på din rejse afhænger af, hvor du rejser hen, og hvor meget du vil rejse rundt i landet. I Asien, Afrika og Sydamerika er leveomkostningerne, mad og husleje normalt meget lave. Et 3 måneders ophold kan gøres for:

    Flybilletten                                    5 – 8.000 kr.
    Leveomkostninger                        4 – 5.000 kr
    Vaccinationer, visum, forsikring     3 – 4.000 kr.
    + lommepenge

Hvis du vil på safari, trekking, ø-hoppe eller ligende, skal du regne med ekstra udgifter. Du kan hurtigt bruge 10.000 kr. ekstra her.

Derudover skal du, hvis du ikke har det i forvejen eller kan låne, regne med ekstra udgifter til rygsæk, myggenet og rejseapotek.

Flere links

Se kalenderen for næste besøg
Få brochuren om Rejseprojektet tilsendt

 

 

Tidligere elever

Jakob Søgaard Juul – 4 mdr. på et ældrecenter i Guatemala

”Kombination af arbejde og rejse var genial, fordi man netop havde mulighed for at udforske en anden kultur, samtidig med at man så og oplevede en masse." 

"Rejseprojektet på højskolen har betydet det hele. Lærerne underviste og forberedte mig, så jeg kunne arrangere hele turen selv. En super mulighed for ikke at stå med det hele selv men få råd og vejledning."


Bianca Fomsgaard – 5 mdr. på børnehjem i Thailand

”Det bedste ved rejsen er helt klart at have lært alle de fantastiske børn at kende, som man selvfølgelig ikke kan lade være med at tabe sit hjerte til.”


Annemette Kristensen – 3 mdr på handicapskole i Tanzania

”Alle på skolen var så gæstfrie og at børnene var så åbne, så vi lynhurtigt fik knyttet et tæt bånd til dem”

Læs flere rejseelevers oplevelser

Flere links

Se kalenderen for næste besøg
Få brochuren om Rejseprojektet tilsendt


 

Kom med Rønde Højskole til Camboja!

Har du mod på at opleve Cambodja, der byder på spændende natur- og kulturoplevelser, frivilligt arbejde, som udvikler dig som person og en masse fællesskab? Så skal du være elev på Rønde Højskoles rejseprojekt. 

 

Læs mere her ...